Sisältöjulkaisija

angle-left Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronaviruksen aikana työterveyteen ei voi varata sairaanhoitoaikoja verkon kautta. Sairausvastaanottoaikoja voi siis toistaiseksi varata vain puhelinpalvelusta numerosta 013 245 6000. Ethän tule varaamaan aikaa paikan päälle!

On erittäin tärkeää, että mahdollisia oireita saanut jää kotiin. Mikäli epäilette, että kyseessä on koronavirustartunta, otattehan ensin yhteyden työterveyshuoltoon puhelimitse nro 013 245 6000, jossa teille tehdään hoidon tarpeen arviointi.

Hoitoon hakeutuminen koronavirustapauksissa edellyttää aina ensin puhelinkontaktia.

Puhelinpalvelumme toimii ma-to 8-16, pe 8-14. 

 Päivystysaikana soitetaan ensin päivystysavun numeroon 116 117.

Työnantajien kannattaa ottaa käyttöön myös mahdollisimman laaja omailmoitusmenettely esimiehelle sairaspoissaoloista.

Koronavirusasiat koskettavat meitä kaikkia henkilöinä, työntekijöinä ja työnantajina. Yrityksissä on hyvä varautua mahdollisiin koronavirusinfektioihin. Lisäksi työntekijöille kannattaa kertoa, miten tartunnalta voi suojautua ja miten koronaviruksen aiheuttamien oireiden ilmentyessä tulisi toimia.

Koronavirus leviää ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Taudin itämisaika, eli aika altistumisesta oireiden alkuun, on arvion mukaan 2-12 päivää, keskimäärin 4-5 päivää.  Koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia oireita, joita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, päänsärky ja lihassärky. 

Varaudumme epidemiatilanteen etenemiseen muuttamalla toimintaamme mahdollisimman paljon etäpalveluiksi ja -vastaanotoiksi.

Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta ja tiedotamme mahdollisista muista muutoksista toiminnassamme nettisivuillamme. Seuraathan tiedotteitamme!

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta löydät myös seuraavista linkeistä:

Toimintaohje työntekijöille uuden koronaviruksen ehkäisyyn(Työterveyslaitos)

Ohjeistus siivoukseen COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi(Työterveyslaitos)

Ohje jätevesityöntekijöille- ei erityistä riskiä sairastua(Työterveyslaitos)

Työterveyslaitoksen toimintaohje yrityksille koronavirusepidemiaan varautumiseksi

thl.fi

 ek.fi

Siunsote.fi

 

Ethän tule toimitiloihimme, jos sinulla on flunssaoireita. Flunssaoireisia pyydämme olemaan yhteydessä ensin puhelinpalveluumme 013 245 6000.