Sisältöjulkaisija

angle-left Työterveyshuoltoon ei pidä saapua soittamatta

Työterveyshuoltoon ei pidä saapua soittamatta- infektiopotilaiden hoito keskitetään erillisille vastaanotoille

Työterveyshuollon tilat koko maakunnan alueella sijaitsevat pääsääntöisesti Siun soten terveysasemien yhteydessä. Huomioittehan, ettei terveysasemille tai työterveyshuollon toimipisteisiin pidä saapua soittamatta etukäteen tai ilman varattua aikaa.

Osalla Siun soten terveysasemista tai työterveyshuollon toimipisteistä ei koronavirusepidemian aikana hoideta lainkaan infektiopotilaita, vaan terveysaseman palvelunumerosta nämä potilaat ohjataan lähimmälle terveysasemalle, jossa on infektiovastaanotto. Muu toiminta jatkuu entiseen tapaan kaikilla terveysasemilla ja työterveyshuollon toimipisteissä. Työterveyshuollon oma infektiovastaanotto toimii tällä hetkellä Siilaisen palvelukeskuksen yhteydessä.

Toiminnan tarkoitus on suojella potilaita ja henkilökuntaa sairastumisilta sekä turvata asioiden sujuva hoito ilman puhelinpalvelun tai terveysasemien ruuhkautumista.

Työterveyden puhelinpalvelu voi olla hetkellisesti ruuhkautunut. Olemme lisänneet työterveyshuollon puhelinpalveluun henkilökuntaa ruuhkan välttämiseksi. Puhelimitse tehty hoidon tarpeen arviointi kestää normaalia kauemmin, sillä teemme haastattelun kaikille hengitystieinfektio-oireisille asiakkaillemme oikean alkuohjautumisen varmistamiseksi.

Suosittelemme hyödyntämään Omaolo-palvelua, jossa voi tehdä itse oirearvion koronaviruksesta, mutta myös monista muista tavallisista vaivoista. Terveysasemille ja työterveyshuoltoon soittajien kannattaa jättää takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoittopyynnön jättäneille soitetaan mahdollisimman pian, kuitenkin aina saman päivän aikana.

Jatkossa kaikilta terveysasemille tulevilta myös tarkastetaan infektio-oireet ennen sisäänpääsyä. Lieväoireiset ohjataan kotiin ottamaan yhteyttä puhelimitse. Hankalammissa oireissa asiakas ohjataan arvioon joko samalle tai toiselle terveysasemalle.

Ajankohtainen tieto koronaviruksesta, toimintaohjeet ja muutokset Siun soten palveluissa on koottu verkkosivulle www.siunsote.fi/korona.

Tiedotamme työterveyshuollon mahdollisista toimintamuutoksista nettisivuillamme www.siuntyoterveys.fi.

Seuraathan ajankohtaisia tiedotteita aktiivisesti!