Etusivu Otsikko Kuinka voimme palvella

KUINKA VOIMME PALVELLA?

Asiointi

Verkossa voit varata
 • Työterveyshoitajan terveystarkastusajan (lähi- ja etävastaanotot)
 • Työterveyshoitajan soittopyynnön (esim. laboratoriotutkimustulokset)
 • Työfysioterapeutin vastaanoton

 

 • Ajanvaraukset
 • Hoidon tarpeen arviointi
 • Lausunto- ja todistusasiat
 • Lääkäreiden ja työterveyspsykologien vastaanottoajat vain palvelunumeron kautta

Etusivu ohje

Ajankohtaista

angle-left Usein kysytyt kysymykset - koronatartunta

Olen sairastunut koronaan enkä pysty menemään töihin. Mitä teen?

Käytyäsi terveydenhuollon virallisessa testissä ja saatuasi sieltä positiivisen testituloksen, voit olla esihenkilön luvalla poissa töistä, mikäli työpaikallasi on sovittu näin. Saat takautuvasti positiivisen testituloksen saamispäivästä todistuksen lyhyestä poissaolosta (katso ohje tartuntatautipäiväraha-todistukseen).

Jos oireesi ovat vaikeat tai ne pitkittyvät, ole yhteydessä suoraan terveysasemalle ja pyydä sieltä infektiovastaanotolle aikaa.

Siun Työterveys Oy:ssä emme ota vastaan hengitysinfektio/flunssaoireisia.

Mistä varaan ajan koronatestiin tai koronarokotukseen?

Ole yhteydessä omaan terveysasemaasi.

Korona-kotitestitulokseni näyttää positiivista, miten toimin?

Ilmoita sairastumisestasi esihenkilöllesi. Voit olla poissa esihenkilön luvalla sairastuttuasi, mikäli työpaikallasi näin on sovittu. Esihenkilösi voi silti vaatia todistusta poissaolostasi, jos oireesi pitkittyvät.

Työnantajasi voi hakea poissaolopäiviltäsi tartuntatautipäivärahaa ja tätä varten sinun tulisi käydä virallisessa terveydenhuollon Covid-testissä. Positiivisen testituloksen saatuasi, voit pyytää todistusta takautuvasti töihin palattuasi (katso ohje alla).

Ohje: Tartuntatautipäiväraha-todistuksen saaminen

Jos olet käynyt terveydenhuollon virallisessa testissä ja saanut sieltä positiivisen tuloksen, saat todistuksen perusterveydenhuollosta tai työterveydestä (mikäli työnantajallasi on sopimus, joka kattaa sairaanhoitopalvelut, palvelu ei kuulu kaikkiin sopimuksiin). Varmista sopimuksen sisältö työnantajaltasi.

Jos työterveyshuollon sopimus kattaa sairaanhoitopalvelut:

 1. Voit varata työterveyshoitajalle soittoajan nettiajanvarauksen kautta (tai puhelimitse puhelinpalvelumme kautta.) Työterveyshoitaja kirjoittaa todistuksen positiivisen testituloksen saamispäivästä alkaen.
 2. Työntekijä toimittaa työnantajalle todistuksen ja työnantaja hakee itse Kelalta tartuntatautipäivärahaa.

 

Sairastuin vuosilomallani, miten toimin?

 1. Ilmoita heti sairastuttuasi esihenkilöllesi asiasta
 2. Selvitä myös, minkälaisen todistuksen työnantaja vaatii lomasi siirtoon (hoitajan vai lääkärin)
 3. Ole sitten vasta sitten yhteydessä työterveyshuoltoon, terveysasemalle tai yksityiselle palveluntarjoajalle. Työterveydestä ei ensisijaisesti saa akuuttiaikoja loman siirtoon, mutta aikaa voi kysyä, jos työantajan sopimukseen kuuluu sairaanhoitopalvelut.

 

Sairastuin ja enkä ole työkykyinen, miten toimin?

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan esihenkilöösi. Esihenkilöillä voi olla oikeus myöntää lyhyitä poissaoloja työntekijöilleen, mikäli työpaikallasi on näin sovittu.

Jos esihenkilösi ei voi myöntää sinulle sairauslomaa, tarkista kuuluuko työnantajasi työterveyshuollon sopimukseen sairaanhoitopalvelut.

Jos työnantajasi sopimus kattaa sairaanhoitopalvelut: voit soittaa työterveyshuollon puhelinpalveluun (013 245 6000). Sieltä ohjataan sinut joko työterveyshoitajan tai lääkärin vastaanotolle tai tarvittaessa perusterveydenhuoltoon.

Jos työnantajasi sopimus ei kata sairaanhoitopalveluita: ole yhteydessä omalle terveysasemalle tai yksityiselle palveluntarjoajalle.